Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ďalšie vianočné čítanie na dlhé zimné večery: Po Gorile prišiel vrchol arogancie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Na pultoch slovenských kníhkupectiev sa krátko pred Vianocami objavila zaujímavá kniha, ktorá rozoberá zákulisie slovenskej politiky. Zaujímavé je, že sa v nej spomínajú viaceré skutočné udalosti a podozrenia z korupcie, či podvodov a týkajú sa jedného z významných slovenských zbrojárov. Ten stál za dvomi masovými volebnými kampaňami strán SDĽ a 99 percent.

Autor knihy Cesta na vrchol arogancie je neznámy a píše ju pod pseudonymom Tommy Fox. Príbeh sa odvíja od rodinnej tragédie dvoch imigrantov z Angoly. Otca a zmrzačeného syna, ktorí prišli na Slovensko po občianskej vojne, v ktorej zahynulo veľa ľudí. Zaujímavé je, že na tejto vojne mala zarobiť aj práve už spomínaná rodina slovenského zbrojára. Ako jeden z mála nebol nikdy za túto vec súdený. Kým jeho partneri z biznisu skončili v base, ako napríklad jeden obchodník z Francúzska.

To boli začiatky a prvé milióny na účte. Nasledovali zaujímavé štátne nominácie ako napr. SPP, či štátne zákazky v Leviciach.  Nechýba ani popísaný priateľský vzťah s ministrom, ktorý mal na starosti deblokácie ruského dlhu, na ktorých rodina „Bielych“, ako ich autor knihy nazval, zarobila obrovské peniaze. Už len vtipný dodatok, bol to ten minister, ktorý si na rodinnú vilu zarobil tipovaním zápasov. Ako skončil v politike sa mu však zázračne zase dariť prestalo.

Aktuálne však kniha zachytáva to, ako sa snaží Ivan „Biely“ ovplyvňovať politiku na Slovensku v posledných rokoch. Cez megalomanskú kampaň SDĽ, ktorú robila PR firma zabezpečujúca kampaň Baracka Obamu. „Biely“ mal údajne prsty aj v podplácaní poslankyne SaS pri voľbe generálneho prokurátora za 300 tisíc eur. Polícia tento prípad aj riešila.

Nasledovali voľby v roku 2012, do ktorých zase vstúpila rodina „Bielych“ so stranou 99%. Práve Biely mal údajne cez bývalého moderátora, ktorý kandidoval za stranu, získať materiály Gorila, ktoré aj zverejnil na webe.

A práve on má stáť podľa knihy aj za protestami Gorila na námestiach. Organizovali to totiž ľudia jemu blízki. Objavujú sa aj sumy pre medializovaných organizátorov, z ktorých ten hlavný má mať problémy s gamblerstvom. 

Závratné sú aj sumy, ktoré mala rodina „bielych“ na kampaň minúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu