Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Oteplenie pred Vianocami: Čaká nás sneh, dážď a plus 7 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hoci celé Slovensko pokrýva snehová nádielka, pre juhozápad krajiny sa možno vidina bielych Vianoc skončila. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu k nám prichádza oteplenie a na mnohých miestach bude pršať.

dnes k nám začína prúdiť teplý a vlhký vzduch od juhozápadu, ktorý so sebou prinesie polojasné až oblačné počasie, miestami slabé sneženie a ojedinele aj dážď s poľadovicou. V niektorých oblastiach hrozí aj tvorba snehových jazykov alebo závejov. Najvyššia denná teplota vystúpi na -5 až 0, na juhozápade okolo 2 stupňov. Fúkať má juhovýchodný až južný, na juhu stredného Slovenska prevažne východný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s, na juhozápade do 9 m/s, s nárazmi do 15 m/s.

V sobotu má byť oblačno až zamračené. V noci miestami sneženie. Cez deň nás na väčšine územia čakajú výdatné zrážky, na západe prevažne dažďové, inde dážď so snehom, na severe a východe prevažne sneženie. Ojedinele sa môže tvoriť poľadovica. Nočná teplota -2 až -7, na juhozápade okolo 0 stupňov. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -3 až +2, na juhozápade okolo +5 stupňov.

Ani v nedeľu nenastane veľká zmena. Opäť sa máme pripraviť na oblačné až zamračené počasie s dažďom alebo dažďom so snehom. Na severe a východe môže snežiť. Tak ako v predchádzajúcich dňoch aj tentokrát si treba dávať pozor na poľadovicu. Nočná teplota klesne na +2 až -3 stupne. Denná teplota sa vyšplhá na 0 až +4, na juhozápade až +7 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu