Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trolejbusy zatiaľ v Košiciach nerušia, cestovné nezvyšujú

Trolejbusy zatiaľ v Košiciach nerušia Zobraziť galériu (7)
Trolejbusy zatiaľ v Košiciach nerušia (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Zlá predpoveď o rušení trolejbusovej dopravy v Košiciach sa nenaplnila. Trolejbusy budú jazdiť aj naďalej, i keď potrebujú istú obnovu. Dokonca v meste pribudne i 127 nových autobusov. Dnes o tom rozhodli poslanci košického mestského parlamentu.

"Teší ma, že trolejbusy ostávajú. Nie je ešte totiž známa analýza z výskumného dopravného ústavu zo Žiliny a tak sa poslanci nevedeli zodpovedne k prípadnemu zrušeniu vyjadriť. Ale trolejbusy majú v meste svoj význam a opodstatnenie i keď tvoria len 8,4 percenta celej hromadnej dopravy,“ povedal nám poslanec a člen dozornej rady DPMK Miloš Ihnát.

V meste jazdí 27 trolejbusov najmä na sídliská Dargovských hrdinov a KVP. I keď DPMK má málo financií, bude musieť do verejnej dopravy investovať. Či už do električkových tratí alebo do trolejbusových liniek. Podľa slov generálneho riaditeľa Juraja Hrehovčáka, v budúcom roku kúpia 127 nových autobusov. „Ešte je predčasné hovoriť, koľko budú stáť. Bude vypísaná verejná súťaž, ale odhadujeme to na asi 30 miliónov eur.“ Ako dodal, cestujúci sa báť nemusia, že by cestovné malo ísť hore. „V najbližšom období, určite nie.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu