Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V stredu preberajú štrajkovú štafetu v Bratislave dve základné školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Do štafetového štrajku sa v stredu (5.12.) okrem ZŠ Dubová pridá z bratislavských škôl aj ZŠ Sokolíkova. Obe školy budú mať svojich zástupcov aj na plánovanom stredajšom protestnom zhromaždení o 14.00 h pred Úradom vlády SR.

Na ZŠ Sokolíkova nepôjde o ostrý štrajk, počas ktorého bude škola zatvorená. "V našom prípade sme požiadali rodičov, aby podporili naše úsilie tým, že v stredu nechajú svoje deti doma, resp. im zabezpečia opatrovanie," uviedol riaditeľ školy Ľubomír Kocmunda. Dodal, že o deti, ktoré do školy prídu, bude riadne postarané.

"V tento deň nebude prebiehať klasické vyučovanie, v triedach budú mať deti náhradný program," informoval Kocmunda. "Podľa toho, koľko detí napokon príde, zvážime, či budeme spájať triedy, alebo nie," dodal. Podľa jeho slov bude tak ako obyčajne zabezpečená aj prevádzka školskej jedálne a tiež popoludňajší školský klub.

O deti, ktoré nemajú možnosť zostať doma, sa postarajú aj v ZŠ Dubová, ktorá v stredu vstupuje do štafetového štrajku. Vo svojom vyhlásení pre médiá označili zamestnanci školy ako dôvod tohto kroku nesplnenie pôvodných požiadaviek zo strany vlády.

"Súčasné, vládou navrhované navýšenie ohodnotenia učiteľov o 7,5 percenta za cenu prepúšťania našich kolegov odmietame," píšu učitelia i nepedagogickí pracovníci vo vyhlásení. Dodávajú, že v rámci požiadaviek im nejde iba o zvýšenie platov, ale aj o zvýšenie kvality vzdelávania a navýšenie financovania školstva.

"Z tohto dôvodu v stredu (5.12.) vstupujeme do jednodňového ostrého štrajku a zúčastníme sa na protestnom zhromaždení o 14.00 h pred Úradom vlády," uviedli zamestnanci ZŠ Dubová. Tam sa chystajú aj zástupcovia ZŠ Sokolíkova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu