Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odborári poľavili, sú ochotní prijať aj menej než 10 percent

Pavel Ondek
Pavel Ondek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Školskí odborári pripustili, že by mohli prijať zvýšenie platov aj o menej ako desať percent.

 "Nechali sme pootvorené dvierka. O tom čísle by som nechcel teraz hovoriť, pretože druhá strana, tým myslím vládna strana, ani minister školstva, o tom nevie," povedal po dnešnom rokovaní mimoriadnej rady Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku jeho predseda Pavel Ondek.

Šéf odborov chce, aby sa o tom zástupcovia vlády dozvedeli na rokovaniach, pravdepodobne v pondelok, čím ho poverila rada odborov. Nechcel konkretizovať o aké číslo medzi piatimi a desiatimi percentami ide.

Mimoriadna rada zväzu sa dnes zaoberala návrhom memoranda s vládou. O jeho detailoch stále neinformovali. Vedenie odborov sa dnes opäť stretlo s premiérom Robertom Ficom a ministrami školstva a financií Dušanom Čaplovičom a Petrom Kažimírom. Na stretnutí padli nové návrhy. Vláda si vyžiadala priestor na ich vyčíslenie a dopady, ktoré chce realizovať aj v spolupráci so samosprávami. Momentálne sa hľadajú rezervy v samotnom rezorte školstva.

Štrajk zamestnancov školstva je stále prerušený, ak nedôjde k dohode, môžu v ňom opäť pokračovať. Nie je vylúčený ani bojkot budúcoročných maturít. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu