Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nové školské odbory: Prerušenie štrajku je prehra, zrada a ústup!

Ľudovít Sebelédi
Ľudovít Sebelédi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nové školské odbory (NŠO) chápu prerušenie neobmedzeného učiteľského štrajku ako prehru, ústup, zradu a podraz vedenia Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku.

"Považujeme takýto krok za bezprecedentné zneužitie štrajkového potenciálu a taktiež ako krivdu voči tým školským zariadeniam a učiteľom, ktorí napriek svojich chabým výplatám, boli odhodlaní zotrvať v štrajku viac ako tri dni," uviedol dnes šéf NŠO Ľudovít Sebelédi. Pripomenul, že vedenie školských odborov dostalo mandát na neobmedzený ostrý štrajk, preto mal pokračovať ďalej bez prerušenia, až do splnenia a podpísania požiadaviek.

NŠO podporili neobmedzený štrajk a nechápu dôvody, pre ktoré štrajkový výbor prerušil štrajk. Aj napriek rokovaniam s vládnymi predstaviteľmi o navýšení platov o slabých desať percent nie je toto dôvodom na jeho prerušenie. "Čo nám budú garantovať ďalšie rokovania, keď sa rokuje bez konkrétnych výsledkov už rok a pol?" pýta sa Sebelédi, ktorý odporúča všetkým nespokojným učiteľov vstup do NŠO.

Mnoho učiteľov sa dnes podľa neho rozhodovalo, že pokračujú v štrajku. Štrajkovať chcelo ďalej aj Gymnázium Andreja Vrábla v Leviciach. "Študentom sme oznámili, že v štrajku sa pokračuje. Potom, po rozhodnutí štrajkového výboru, sme ich zase informovali, aby prišli do školy, že sa pokračuje vo vyučovaní. Žiaci sa nás pýtajú, čo ste vyrokovali?" dodal Sebelédi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu