Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Deti majú počas štrajku k dispozícii niekoľko športových hál

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rodičia detí budú mať počas budúcotýždňového štrajku učiteľov k dispozícii niekoľko športových hál a profesionálnych trénerov. Dnes o tom informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Vo VKP Bratislava bude od pondelka 26. novembra od 8.30 volejbalové dopoludnie pre deti 5. až 9. ročníka. Hydrorock Bratislava zase od 8.30 ponúka program pre deti od osem rokov so záujmom o tanečný šport. V Športovej hale PKO bude taktiež od 8.30 volejbal a v športovej hale Mladosť budú od 8:00 rôzne športy pre deti 4. až 9. ročníka.

K dispozícii bude od 8:00 VK Spartak Myjava. TASK Martin a VKM Žilina ponúkajú od 8.30 dopoludnie športu pre deti 5. až 9. ročníka. Svoje odborné rady poskytnú aj tréneri z Národného športového centra v Bratislave.

Rezort školstva zároveň zriadil Krízovú radu, ktorá bude monitorovať vzniknutú situáciu, pre poradenstvo vytvára dve špeciálne telefónne linky 02/59 374 888, 02/59 374 889 a emailovú adresu: strajk@minedu.sk.

Školskí odborári vyhlásili od 26. novembra časovo neobmedzený štrajk za desaťpercentné zvýšenie platov a zlepšenie financovania školstva. Odvrátiť by ho ešte mohli rokovania s ministrom financií Petrom Kažimírom. Odborári čakajú na ponuku, ale vopred avizujú, že nehodlajú odstúpiť od požiadavky na desaťpercentné zvýšenie platov. Vláda ponúka maximálne päť percent. Štrajk zrejme nepotrvá na všetkých školách rovnako dlho, bude to závisieť od učiteľoch jednotlivých škôl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu