Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Morbídny omyl lekárov v Revúcej: Mamička zomrela, oznámili deťom ženy, ktorá žije!

K zámene došlo v revúckej nemocnici
K zámene došlo v revúckej nemocnici (Zdroj: nsprevuca.sk)

REVÚCA – Rodina pani Dulákovej (59), ktorá bola hospitalizovaná v revúckej nemocnici, v jeden deň oplakávala jej smrť a zároveň oslavovala zmŕtvychvstanie. To všetko len preto, že službukonajúci lekár si zmýlil pacientky a príbuzným omylom oznámil smrť inej ženy!

Zmiešané emócie lomcujú členmi rodiny pani Dulákovej, z ktorej sa chybou lekára na niekoľko minút stal nebožtík. Príbuzní ju priviezli do revúckej nemocnice, odkiaľ im na druhý deň volali, že je na pokraji smrti. Manžel, deti aj vnúčatá boli smutnou správou zdrvení, nedokázali si vysvetliť, ako sa mohol stav ich mamy tak rapídne zhoršiť. Keď sa však vybrali do nemocnice, aby posledné chvíle strávili s umierajúcou babičkou, zistili, že všetko bol len omyl.

Vedenie Nemocnice s poliklinikou, n.o. Revúca nám poskytlo vyjadrenie, v ktorom vznik nepríjemného incidentu vysvetľuje. „V krátkom časovom období boli prijaté do Nemocnice s poliklinikou, n.o. Revúca dve pacientky rómskeho pôvodu, z toho jedna na interné oddelenie,“ píše sa v stanovisku. Jednou z nich bola pani Duláková, druhou pacientkou bola žena v zlom zdravotnom stave, ktorú prijali na interné oddelenie.

V tom čase do nemocnice volali Dulákovci a pýtali sa, "ako sa má mamička", práve vtedy došlo k nedorozumeniu. „Službukonajúci lekár interného oddelenia v stresovej situácii nezachytil, či vôbec uviedli meno pacientky,“ uviedla nemocnica. V domnení, že sa rodina pýta na pacientku prijatú na interné oddelenie príbuzným povedal, že ich mamička je v zlom zdravotnom stave.

Príbuzní sa preto vybrali do nemocnice, kde im službukonajúci oznámil, že pani Duláková bohužiaľ po resustitácii skonala. Smutná správa členov rodiny zasiahla nečakane, o to väčší bol ich žiaľ, ktorý však nakoniec trval len niekoľko minút. Na chodbe nemocnice totiž na nich čakal ďalší šok. „Moju mamu viezli na posteli...a ona zodvihne hlavu a hovorí, že to bol omyl, ja som nezomrela, že to zomrel niekto druhý,“ opísal pre Tv Markíza scénku ako z čiernej komédie syn pôvodne mŕtvej ženy.  

Smútok v očiach rodiny sa razom zmenil na radosť, ktorú však striedal hnev z nepochopiteľnej chyby nepozorného lekára. Nemocnica uviedla, že rodina bola v omyle len 15 minút, kým ich mamu prekladali na interné oddelenie a vtedy zistili, že žije. „Je nám ľúto, že došlo k tejto situácii," napísali z vedenia nemocnice.             

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu