Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Údajne mŕtva starenka sa prebrala k životu: V chladiarni márnice!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Liam Lahey)

VARŠAVA - Janina Kolkiewiczová (91) z Ostrowa Lubelského na východe Poľska, ktorá podľa príbuzných, úradov i lekárov skonala, sa znova prebrala k životu, a to v chladiarni márnice. Rodina je v šoku, uviedla poľská televízia TVN 24.

Dve hodiny potom, čo lekárka potvrdila starenkino úmrtie, telo odviezla pohrebná firma a rodina začala pripravovať pohreb. O polnoci však zatelefonovali pracovníci márnice. "Všimli si, že vrece s nebožkou sa hýbe. Teta je nažive. Sme šokovaní," zverila sa novinárom Bogumila Kolkiewiczová, ktorá sa s manželom o starenku starala. V šoku je aj úradník a lekárka, ktorí vypísali úmrtný list.

"Ani mne, ani mojej predchodkyni, ktorá 30 rokov viedla úrad, sa nič také nikdy nestalo," povedal Henryk Klementewicz, ktorý má na mestskom úrade na starosti vydávanie úmrtných listov.

Lekárka, ktorá skon starenky písomne potvrdila, trvá na svojom: nebožku dôkladne vyšetrila, ale mohla len konštatovať zástavu dychu a tepu. "Bola som si istá, že pacientka nežije," povedala stanici. "Chýbali všetky základné známky života," dodala. Vyšetrenie trvalo minimálne desať minút - a po desiatich hodinách sa ukázalo, že pacientka žije.

"Neviem, ako sa to mohlo stať. Dodnes som z toho otrasená. Predsa keby som mala akékoľvek pochybnosti, zavolala by som pohotovosť a skúšala by som ju oživiť," uistila.

Prípad začala vyšetrovať polícia. Starenka sa medzitým vrátila domov. Cíti sa dobre.

Obdobné "zmŕtvychvstanie" sa v Poľsku prihodilo pred viac ako 20 rokmi, keď vodič neubrzdil svoj fiat pred pohrebným sprievodom a nárazom do rakvy vzkriesil nebožku. Sedemdesiatdvaročná starenka sa prebrala z klinickej smrti k životu natoľko, že zažalovala lekára za chybnú diagnózu a aj strojcu svojho "zmŕtvychvstania", lebo pri zrážke utrpela zlomeninu nohy. Ani nehovoriac o pokazenom pohrebe. Prípad vtedy skončil podmienenými trestmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu