Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na hmlu doplácajú aj chodci: Starenka (†84) neprežila zrážku so škodovkou

Starenka zomrela po prevoze do nemocnice Zobraziť galériu (3)
Starenka zomrela po prevoze do nemocnice (Zdroj: polícia)

ŠAMORÍN – Okrem motoristov by na zníženú viditeľnosť na cestách mali dbať aj chodci, tmavé oblečenie a žiadne reflexné prvky ich totiž robia „neviditeľnými“. Na nedbanlivosť o vlastnú bezpečnosť doplatila dnes skoro ráno starenka (†84), ktorá vošla do cesty mladíkovi (28) za volantom Škody Octavia. Náraz nemala šancu prežiť.

K tragédii došlo okolo 6:00 na Bratislavskej ulici v Šamoríne, ktorou prechádzal mladík na aute Škoda Octavia. Pre hustú hmlu si nevšimol starenku, ktorá prechádzala cez cestu a došlo k zrážke. „Za zníženej viditeľnosti, mimo priechodu pre chodcov a v tmavom oblečení,  mu do cesty náhle vošla 84 ročná chodkyňa. Vodič auta napriek prudkému brzdeniu už zrážke nedokázal zabrániť,“ uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

 

Na hmlu doplácajú aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Postaršiu chodkyňu previezli do nemocnice, kde zraneniam nakoniec podľahla. Mladý vodič bol v šoku, alkohol mu nenamerali. Ďalšie podrobnosti polícia prešetruje. „Polícia vyšetruje okolnosti, príčiny a mieru zavinenia tejto nehody,“ dodala hovorkyňa.

 

Na hmlu doplácajú aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Polícia v súvislosti s tragickou nehodou apeluje na chodcov, aby cez cestu prechádzali po vyznačených priechodoch, aby používali pokiaľ možno svetlé oblečenie a reflexné prvky. Auto na úplné zastavenie musí prekonať  určitú dráhu a nezastaví okamžite, o to horšie je to v jesennom či zimnom období, keď cesty bývajú klzké. Nielen vodiči motorových vozidiel by mali byť ohľaduplní voči chodcom, ale malo by to platiť aj opačne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu