Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Košičan neubrzdil na zasneženej ceste: Zrazil matku s bábätkom a dcérkou (2)

Mamičku s kočíkom zrazil na tomto priechode Zobraziť galériu (3)
Mamičku s kočíkom zrazil na tomto priechode (Zdroj: polícia)

KOŠICE – V utorok poobede došlo na košickom sídlisku Dargovských hrdinov k vážnej nehode. Vodič Fordu neubrdzil na šmykľavej ceste a zrazil mamičku, ktorá práve prechádzala cez priechod s dvoma deťmi. Najmladšie, ktoré má len 8 mesiacov vyviazlo s ľahkými zraneniami, dvojročné dievčatko je na tom však horšie. S vážnymi zraneniami ho previezli spolu so zranenou matkou do nemocnice.

Bohatá nádielka snehu, ktorá za posledné dni pokryla takmer celé Slovensko, spôsobuje každý deň čoraz viac nehôd. Šmykľavá vozovka a neopatrnosť sa vypomstila aj košickému vodičovi za volantom Fordu Mondeo, ktorý nestihol ubrzdiť pre priechodom pre chodcov. „Vodič s autom prešiel do ľavého pruhu, kde v tom čase prerchádzala cez riadne vyznačený porechod pre chodcov cez vozovku 36-ročná chodkyňa s kočiarom a svojími dvoma deťmi,“ uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Košičan neubrzdil na zasneženej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Košičan v snahe vyhnúť sa zrážke šliapol na plyn, no dostal šmyk a do mamičky s deťmi vrazil. Osemmesačný chlapček, ktorý bol v kočíku, našťastie utrpel len ľahké zranenia. Jeho 2-ročná sestrička je na tom však horšie. „Dvojročná dcéra utrpela zraneia s dobou liečenia 2 až 3 mesiace,“ dodal Szabó. Spolu s matkou, ktorá sa zo zranení bude liečiť asi 3 týždne, ju previezli do nemocnice.

Presná príčina nehody a miera jej zavinenia je predmetom vyšetrovania. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví.

 

Košičan neubrzdil na zasneženej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu