Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Košické železiarne možno zmenia majiteľa: U.S.Steel zvažuje predaj!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Žiadne fámy, ale skutočnosť ! V U. S. Steele sa už dávnejšie medzi zamestnancami šepká o tom, že vraj ich predajú zahraničným záujemcom. Kým pred rokmi takéto „šepkandy“ vedenie košických železiarni zmietlo s tým, že ide o fámy, teraz je tomu inak. Vedenie sa už zaoberá rôznymi ponukami na predaj. Potvrdil nám to hovorca U.S.Steelu Ján Bača.

"Dostali sme ponuky týkajúce sa U. S. Steel Košice, keďže má dobré finančné výsledky a strategickú pozíciu v regióne. USSK predstavuje atraktívny majetok so skúsenými zamestnancami, výkonnou prevádzkou a veľmi spoľahlivou a výhodnou pozíciou z hľadiska nákladov. USSK takisto ponúka dobrú skladbu produktov pre rastúce trhy V-4. United States Steel Corporation je presvedčená, že je rozumné v kontexte jej celkových kapitálových pomerov zaoberať sa prejaveným záujmom, a to spôsobom, ktorý maximalizuje návratnosť pre akcionárov. Do tohto času nebolo prijaté žiadne rozhodnutie,“ uviedol v pondelok hovorca spoločnosti USSK Ján Bača.

Preto nie je jasné, čo prípadný predaj bude znamenať pre samotných zamestnancov. Tí nám potvrdili, že vraj o ich fabriku prejavili záujem Ukrajinci a nemecký koncern ThyssenKroup.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu