Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zrútený most stavala firma súdená v Česku: Pri tragédii tam zomrelo 8 ľudí!

Havária českého vlaku z roku 2008 Zobraziť galériu (2)
Havária českého vlaku z roku 2008 (Zdroj: youtube, )

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Tragédia, ku ktorej došlo dnes popoludní pri obci Kurimany, a pri ktorej zahynuli najmenej traja ľudia, nie je prvá, ktorá českú stavebnú firmu postihla. V Čechách má na krku obvinenie za haváriu rýchlika v moravskej Studénke. Na vlak vtedy spadol most, za ktorého zasúvanie bola spoločnosť zodpovedná. Informoval o tom denník Korzár.

Dnes popoludní sa pri Kurimanoch zrútil počas výstavby betónový most, ktorý zavalil desiatky robotníkov. Traja pod troskami zahynuli a ďalších najmenej 12 ľudí skončilo so zraneniami v nemocniciach. Príčina obrovského nešťastia je zatiaľ neznáma. Most na úseku diaľnice D1 Jánovce - Jablonov stavajú firmy Váhostav – SK, a.s. a Bögl a Krýsl.

Most sa zrútil počas betónovania, ktoré podľa Váhostavu vykonávala firma Bögl a Krýsl."Nešťastie sa stalo na našom úseku, ale kompletnú stavbu mosta pre nás zaisťovala subdodávateľská slovenská firma SEMOS," povedala hovorkyňa firmy Bögl & Krýsl Kateřina plech.

Ďalšie informácie vraj firma Bögl & Krýsl zverejní po víkende. Zarážajúce však je, že ide o tú istú firmu, ktorá v Čechách stojí pred súdom za zrútenie mosta v roku 2008, na ktorého výstavbe spolupracovala.

Medzinárodný vlak Comenius na trase Krakov – Praha vrazil do konštrukcie opravovaného diaľničného mosta, ktorý sa niekoľko sekúnd predtým zrútil na koľaje. Pri nehode vtedy zahynulo 8 ľudí a takmer stovka sa zranila.

Zábery z havárie rýchlika v českej Studénke (2008)

 

Pri obci Kurimany sa dnes po 14.00 zrútil betónový most, ktorý zavalil niekoľko ľudí. Záchranári a hasiči naďalej pátrajú po ďalších zavalených, z trosiek zatiaľ vytiahli troch mŕtvych a vyše desiatky zranených. V Kurimanoch zasahujú desiatky hasičov, ale aj dva záchranárske vrtuľníky. Na miesto nešťastia sa vydal aj minister vnútra Rober Kaliňák a ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

 

Pod troskami zrúteného mosta pri Kurimanoch dnes zahynuli najmenej 3 ľudia
Zobraziť galériu (2)
Pod troskami zrúteného mosta pri Kurimanoch dnes zahynuli najmenej 3 ľudia  (Zdroj: SITA)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu