Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ťažko zranený zo zrúteného diaľničného mosta je už pri vedomí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Ťažko zranený pracovník zo zrútenej stavby diaľničného mosta pri obciach Kurimany a Iliašovce, ktorého previezli do prešovskej nemocnice, je už pri vedomí a v stabilizovanom stave. V piatok sa podrobil operácii pečene, v sobotu bol v umelom spánku. Uviedla to dnes hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Renáta Cenková.

"Kvôli poraneniu pľúc naďalej ostáva na umelej pľúcnej ventilácii. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny," dodala hovorkyňa.
      
Ďalší dvaja ťažšie zranení robotníci sú pri vedomí a v stabilizovanom stave v popradskej nemocnici. V piatok a v sobotu sa podrobili operácii. "Obaja sú mimo ohrozenia života," konštatoval v sobotu riaditeľ nemocnice Jozef Tekáč. Jeden zranený má poranenie hrudníka a zlomeninu stehennej kosti. Druhý má vykĺbené rameno, zlomeniny predlaktia a predkolenia, ako aj poranenú hlavu.
      
V nemocnici v Levoči ležia traja pacienti, ich stav je rovnako stabilizovaný. "Sú mimo ohrozenia života, ale naďalej ostávajú hospitalizovaní," uviedla dnes hovorkyňa Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča Marta Csergeová.
      
Nemocnica v Spišskej Novej Vsi prijala v piatok šiestich pacientov. U jedného diagnostikovali poranenie driekovej chrbtice, avšak bez ochrnutia, ostatní ľahšie zranenia ako poranenie hrudníka, odreniny a rezné rany. Všetci boli pri vedomí a v stabilizovanom stave.
      
K pádu stavebnej konštrukcie na moste došlo v katastri obce Iliašovce, v okrese Spišská Nová Ves, po 14.00 h počas betonáže. Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka bol príčinou pravdepodobne "kolaps oceľových skruží, ktoré podopierajú debnenie, kam sa lial betón".
      
Na mieste tragédie zahynuli dvaja robotníci. Ťažko zranených prepravovali letecky, jeden z nich svojim zraneniam počas transportu do Popradu podľahol, druhý v kritickom stave zomrel v piatok večer v košickej nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu