Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrozivá zrážka vlakov v Bratislave: Poznáme príčinu!

Vyslobodzovanie rušnovodiča, ktorý bol zakliesnený v kabíne vozňa Zobraziť galériu (5)
Vyslobodzovanie rušnovodiča, ktorý bol zakliesnený v kabíne vozňa (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V súvislosti so včerajšou zrážkou dvoch osobných vlakov v Bratislave už padlo prvé obvinenie. Doterajšie vyšetrovanie taktiež odhalilo, čo bolo príčinou nešťastia, pri ktorom sa zranilo vyše dvadsať ľudí.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

"Pravdepodobnou príčinou kolízie vlakov bolo podľa všetkého neprispôsobenie rýchlosti jazdy vlaku tak, aby bolo možné zastaviť pred prípadnou prekážkou. Tú tvoril osobný vlak. Presné príčiny zrážky a miera zavinenia sú naďalej predmetom vyšetrovania," dodala hovorkyňa.

Dva osobné vlaky, ktoré išli za sebou, sa zrazili v piatok krátko pred pol štvrtou poobede v úseku medzi bratislavskou Hlavnou stanicou a stanicou Vinohrady. Doprava na trase Bratislava - Žilina a Bratislava - Nové Zámky bola prerušená a odkláňali ju.

Havária si podľa posledných informácií vyžiadala 23 zranených, z toho jeden ťažko. Rušňovodič utrpel vážne poranenia hlavy, panvy a dolných končatín. Jeho stav je stále kritický, lekári pacienta uviedli do umelého spánku. Materiálne škody boli predbežne vyčíslené na päť miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu