Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Už sa to na nás valí: V Česku sneží!

V Božím Daru zaznamenali prvý snehový poprašok.
V Božím Daru zaznamenali prvý snehový poprašok.

BRATISLAVA - Aj keď je lyžiarska sezóna ešte ďaleko pred nami, počasie si pre nás tento víkend pripravilo menšiu skúšku. Okrem toho, že bude chladno a daždivo, na niektorých miestach nasneží. Ako potvrdzujú webové kamery z Božího Daru na západe Česka, studený front sa už blíži.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu bude dnes oblačno až zamračené, miestami hmlisto a môže sa vyskytnúť mrholenie alebo občasný dážď. Od výšky 1300 metrov však treba rátať aj so snehovými zrážkami. Najvyššia denná teplota dosiahne len 8 až 13, v severnej polovici Slovenska okolo 6 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov má byť okolo -1 stupňa. Čaká nás bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor, v južnej polovici západného Slovenska vietor zo severných smerov 5 až 20 km/h. Na hrebeňoch Tatier miestami búrlivý vietor.

Na víkend ráta SHMÚ s viacerými výstrahami. Počas celej soboty pre Trenčiansky, Žilinský a Banskobystrický kraj meteorológovia avizujú, že v týchto lokalitách sa očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 30 - 50 mm. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

V noci zo soboty na nedeľu sa na juhozápadnom Slovensku vyskytne silný nárazový vietor, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 17 - 23 m/s. Aj v tomto prípade SHMÚ vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá platí do nedele do 10.h. Výstraha 1. stupňa kvôli silnému nárazovému vetru platí na nedeľu aj pre oblasť juhovýchodného Slovenska, kde medzi 04. h - 18. h. môže vietor dosiahnuť rýchlosť 17 - 23 m/s.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu