Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Davová psychóza na otvorení Centralu: Dlhočizné rady a ženy v červenom!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Nákupný ošiaľ v Bratislave! Otvorenie nového obchodného centra pri Trnavskom mýte a s ním spojené 20-percentné zľavy spôsobili, že si mnohí Bratislavčania vo štvrtok brali dovolenky a študenti odchádzali zo škôl skôr. Niektorí sa dokonca nechali vypísať lekárom, len aby sa mohli vrhnúť na akciové nákupy. Dlhočizným radom pred obchodmi aj v nich sa tak nevyhol asi nikto.


Čo všetko dokážu spraviť zľavy? Otvorenie Centralu bolo naplánované na 10:00, už od siedmej ráno však desiatky ľudí stepovali pred hlavným vchodom. Zlákali ich 20-percentné zľavy na tovar vo všetkých obchodoch.

Medzi najžiadanejšie sortimenty patrila rozhodne elektronika. „Prišli sme vybrať kávovar pre moju mamu. Predsa len sa už blížia Vianoce,“ povedal Igor, ktorý na skoré predvianočné nákupy prišiel spolu s manželkou. Pred obchodom s elektronikou si však s ďalšími nákupuchtivými museli vystáť desiatky metrov dlhý rad.

Davová psychóza na otvorení
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)
Davová psychóza na otvorení
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)


V červenom od hlavy po päty


Špeciálnu akciu si pre svoje zákazníčky pripravil aj holandský obchod s oblečením. Prvých 50 žien, ktoré prišli do prevádzky v červenom, získali špeciálnu poukážku na nákup. Červené od hlavy po päty tak boli mladé mamičky spolu so svojimi ratolesťami ako aj staršie panie, ktoré chceli využiť akciu.

Mamičky, babičky aj deti v červenom od hlavy po päty.
Zobraziť galériu (5)
Mamičky, babičky aj deti v červenom od hlavy po päty.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Projekt Central vyrástol na ploche 36 000 m2 a na štyroch podlažiach so 150 obchodmi, reštauráciami a kaviarňami. Investorov vyšiel na 200 miliónov eur.

Nadšenie z neho však nezdieľajú niektorí obyvatelia okolitých bytoviek. „Dostať sa do práce alebo z nej s MHD bolo dnes mimoriadne ťažké. Zápchy sa vytvorili v priľahlých uličkách, keďže na ne vedú výjazdy z podzemných garáží. Nie je to bohviečo, ale asi treba počkať, kým sa to upokojí,“ uviedla Petra, ktorá býva v neďalekej bytovke.

Otvorenie centra skomplikovalo dopravu.
Zobraziť galériu (5)
Otvorenie centra skomplikovalo dopravu.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Bývalé kúpele pripomenie bazén


Okrem obrovskej zelenej plochy, ktorá na zákazníkov čaká na streche, má na mieste niekdajších kúpeľov s olympijským bazénom pribudnúť 25-metrový bazén, ktorý by pripomínal dávnu históriu tohto miesta.

Obchody v nákupnom centre otvárajú v pracovné dni o 10:00, cez víkend o hodinu skôr, prevádzky zatvárajú o 21:00. V potravinách nakúpite už od 7:00. Trojpodlažné parkovisko so vstupom z Jelačičovej a Metodovej ulice ponúka 1 300 parkovacích miest. Prvé tri hodiny parkovania sú v pracovné dni bezplatné. Cez víkend a sviatky je parkovanie zdarma prvých päť hodín. Každá ďalšia začatá hodina stojí 3€.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu