Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vynaliezavý Košičan: Čechom chce posielať zakázaný alkohol na dobierku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ohgo.sh)

BRATISLAVA - Istý Košičan prostredníctvom inzerátu na internete ponúka záujemcom z Českej republiky, že im pomôže obísť čiastočnú prohibíciu, ktorú v reakcii na sériu otráv metanolom zaviedla česká vláda. Upozornil na to portál sme.sk.

"Predám akýkoľvek alkohol do Česka na dobierku, alkohol všetkého druhu, cena dohodou," tvrdí ponúkajúci v inzeráte. K alkoholickým nápojom, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch, si účtuje 50-percentnú prirážku. Inzerát sa na slovenskom webe objavil v sobotu, teda deň po tom, čo česká vláda zakázala predaj nápojov obsahujúcich viac ako 20 percent alkoholu.

Do pohraničia zatiaľ hraničia veľa "alkoholových turistov" z Česka nakupovať nejazdí. Ak však bude čiastočná prohibícia v pokračovať, očakávajú slovenskí obchodníci väčší príliv českých zákazníkov. "Predpokladáme, že sa zvýši predaj hlavne slovenských liehovín," povedal Martin Katriak z predstavenstva spoločnosti Coop Jednota Slovensko.

Slovenská ministerka zdravotníctva dnes bude rokovať s ministrom poľnohospodárstva a financií o možnom zákaze dovozu a predaja alkoholu z Česka. "Zvažujeme, či je pre ochranu občanov dostatočné ich informovať, alebo či nie je bezpečnejšie pristúpiť k opatreniu, a to k zákazu predaja a dovozu českého alkoholu," uviedla šéfka rezortu Zuzana Zvolenská.

Zákaz predaja alkoholických nápojov dovážaných z ČR s výnimkou piva a vína od nedele zaviedlo Poľsko.
V Česku po otrave metylalkoholom zomrelo už 22 ľudí, ďalších niekoľko desiatok je v nemocniciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu