Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pavel pil jedovatú vodku a mal byť mŕtvy: Zachránil ho pes!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOZIČÍN - Pavel Mašek z Příbramska mohol byť dnes mŕtvy alebo prinajmenšom slepý. Aj on pil totiž vodku, ktorá obsahovala pančovaný metyalkohol. Jeho príbeh má ale na rozdiel od iných šťastný koniec. Lekárom sa ho podarilo zachrániť a nemalú zásluhu na tom, že ešte stále žije, má aj jeho pes.

Muž pochádzajúci z Kozičína na Příbramsku si pred týždňom zašiel do krčmy, aby si dal pár "panákov". Vypil ich dovedna tri, čo nie je zas až tak veľa.  Stačilo to však na to, aby Pavel štyrikrát prekročil smrteľnú dávku metylalkoholu.

Za svoj život teraz vďačí domácemu miláčikovi. Toho totiž zobral do baru tiež, zvieraťu sa tam ale nepáčilo a ťahal sa domov. "Vypil som tri štamprlíky. Viac mi môj pes nedovolil a pes donútil ma ísť preč. Lekári mi potom povedali, že mi zachránil život. Keby som toho vypil viac, asi by to pre mňa bola konečná," hovorí Mašek.

Pacient neskôr dostal v nemocnici to, čo mu v krčme nenaliali - čistý lieh. Ten pomáha vypudzovať metylalkohol z krvi a nedovolí mu rozkladať sa v tele na jedy.

Pavel bude odteraz oslavovať narodeniny dvakrát. "Naozajstné narodeniny mám 23. septembra a teraz tie ďalšie 12. Piva sa asi nevzdám, ale či ešte niekedy budem piť tvrdé, to si ešte rozmyslím," smeje sa šťastlivec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu