Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

HYZA: Spoločnosť nie je zdrojom salmonely v mrazenej kuracej zmesi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Spoločnosť Hyza, a. s., nie je podľa slov jej marketingového riaditeľa Mikuláša Šranka zdrojom vzniku salmonely v kuracej zmesi fašírka.

"Závery veterinárnej kontroly regionálnou veterinárnou a potravinovou správou v našom podniku sú jednoznačné – Hyza nie je zdrojom vzniku salmonely v hlbokomrazenej kuracej zmesi fašírka," informoval dnes Šranko v súvislosti s vývojom kontrol a identifikácie nálezu salmonely vo výrobku hlbokomrazenej kuracej zmesi fašírka 600 g, výrobnej šarže L9120709001 od spoločnosti HYZA, a. s., s dátumom výroby 9.7.2012 a spotreby 7.1.2013.

"V rámci systému dosledovateľnosti sme informovali všetkých 63 predajní, na ktoré bol výrobok v zavezený a v úzkej spolupráci s odberateľmi sme výrobky stiahli z pultov predajní," konštatoval.

"Aktuálny úradný záznam zo 7. septembra 2012 o dodatočnej veterinárnej kontrole číslo 12641/2012/DVK/SK, vykonanej úradom Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v zastúpení MVDr. Silviou Kuricovou potvrdzuje, že vo výrobnom a v skladovacom procese boli dodržané všetky bezpečnostné a zdravotné postupy. Kontrola vylúčila vznik nálezu salmonely v spoločnosti HYZA, a. s.," spresnil.

"Naďalej spolupracujeme s kontrolnými orgánmi na prešetrení možných externých príčin pôvodu salmonely. Aktuálne prebiehajú kontroly kontra vzoriek výrobkov stiahnutých z predajní," poznamenal.

"Bezpečnosť našich výrobkov a zdravie spotrebiteľov je pre nás na prvom mieste, výroba je pod neustálou veterinárnou kontrolou," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu