Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veterinári našli v kuracej fašírkovej zmesi salmonelu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: cookuk)

BRATISLAVA - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR objavila pri testoch vzorky mrazenej kuracej zmesi na fašírky z obchodu CBA Slovakia v Považskej Bystrici salmonelu. Informovali o tom veterinári na svojej internetovej stránke s upozornením, aby spotrebitelia tento výrobok nekonzumovali.

"Pri úradnej kontrole v prevádzkarni CBA Slovakia, s.r.o., Potraviny 7211, Centrum – Stred 53, 017 01 Považská Bystrica bola odobratá úradná vzorka kuracej zmesi Fašírky á 600 g, hlbokozmrazenej, mäsový prípravok s označením výrobnej dávky L 9120709001 výrobca HYZA a.s., Odbojárov 2279/37, 955 92 Topoľčany, vzorkované množstvo 16 ks s dátumom spotreby 07.01.2013, v ktorom laboratórnymi skúškami bol zistený pozitívny nález Salmonella enteritidis," informovala ŠVPS s tým, že voči prevádzkovateľovi bude začaté správne konanie.

Viceprezident spoločnosti CBA Slovakia Vladimír Kocúrek pre portál sme.sk reagoval, že predmetný výrobok už stiahli z predaja. V obchode sa tiež objavili oznamy, ktoré o pozitívnom náleze informujú zákazníkov. "Začali sme komunikovať s dodávateľom, spoločnosťou Hyza a žiadame od nej vysvetlenie," doplnil Kocúrek s tým, že CBA Slovakia prijala niekoľko systémových opatrení, aby dokázala rýchlejšie a silnejšie reagovať na takéto zistenia.

"Celú situáciu preverujeme, zisťujeme tiež, či nemohol byť pri manipulácii s výrobkom porušený teplotný reťazec mimo firmy. Bezpečnosť našich výrobkov je pre nás kľúčová, výroba je pod neustálou veterinárnou kontrolou. O ďalších skutočnostiach budeme partnerov, spotrebiteľov a médiá informovať," uviedol marketingový riaditeľ HYZA, a.s., Mikuláš Šranko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu