Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trénujú s hviezdou: V Moravcovej Letnom kempe sa rodia budúci olympionici

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Nový Čas)

SĹŇAVA – Má na starosti až 150 detí! V Letnom plaveckom kempe Martiny Moravcovej trénuje až 150 mladých talentov, ktorých raz možno vyrastú olympionici. Naša plavecká hviezda platí celý kemp z vlastného vrecka!

Držiteľka dvoch olympijských medailí už tretí rok organizuje plavecký kemp pre deti. Záujem o plavecký výcvik je obrovský, do kempu sa prihlásilo 200 detí. 150 z nich už tento týždeň trénuje pod dohľadom Martiny Moravcovej. „Snažím sa deťom odovzdať svoje dlhoročné skúsenosti z tréningového procesu, z plaveckej techniky a chcem im tiež poodhaliť, čo to znamená byť vrcholovým športovcom,“ povedala naša najúspešnejšia plavkyňa.

Moravcovej plavecký kemp je tvrdá drina. „Program kempu je náročný, pretože ide o malú formu sústredenia. Na kempe však nejde o to, aby naplávali veľa kilometrov, ale skôr o to, aby sa niečo naučili,“ vysvetlila Moravcová. Okrem pravidelných plaveckých tréningov sú pre deti pripravené aj iné dôležité súčasti prípravy. „Starším deťom príde o zdravej výžive a pitnom režime porozprávať špecialista na výživu Igor Bukovský a venovať sa im bude aj psychiater a športový lekár Ernest Zachar. Svoje skúsenosti z tréningu plavcov v Spojených štátoch odovzdá mladým nádejným športovcom aj majster Slovenska v plávaní Mário Rusnák,“ dopĺňa Martina Moravcová.

Ako plavecká jednotka vraví, medzi jej mladými zverencami môžu byť aj budúce olympijské hviezdy. Podľa nej je však okrem talentu dôležitá aj tvrdá práca. „Je to v ich rukách, ako so svojím talentom naložia. Ale talent je len veľmi malá časť úspechu. Predovšetkým sú za tým hodiny driny,“ pripomína. Približne tretine detí prispieva na kemp Nadácia Poštovej banky. 

 

Martina Moravcová

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu