Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Novotný: Vláda je babrácka, ani dôchodky nevie ukradnúť v súlade so zákonom!

Viliam Novotný Zobraziť galériu (2)
Viliam Novotný (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládny kabinet a poslanci Smeru-SD sa správajú babrácky a prekračujú hranice.

"Prekračujú ich v domnení, že 83 hlasov v parlamente môže všetko, ale potom naozaj vzniká otázka, kde budeme na konci tohto volebného obdobia," reagovala v pléne ako prvá vystupujúca k skrátenému konaniu zákona o sociálnom poistení za SDKÚ-DS ich poslankyňa Lucia Žitňanská.

Upozornila, že neexistujú dôvody na zrýchlený režim v parlamente, čo poukázala na dobách účinnosti. Iba málo ustanovení zákona má účinnosť nastavenú len na tento rok, väčšina má začať platiť od januára budúceho či nasledujúcich rokov. "Jednoducho to tak nesedí ani formálne," uviedla. Jej kolega z klubu Ivan Štefanec následne vyzval predkladateľa, ministra práce Jána Richtera (Smer-SD), aby návrh stiahol.

Poslanec Viliam Novotný (SDKÚ-DS) dodal, že skrátené konanie je len kamufláž, aby mohla vláda potichu ukradnúť budúce dôchodky v priebehu leta, teda v období, keď ľudia chodia na dovolenky, oddychujú. "Táto vláda je však taká babrácka, že ani tie dôchodky nevie ukradnúť v súlade s Rokovacím poriadkom NR SR," zdôraznil podpredseda stredopravej strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu