Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mello možno priletí ako "kráľ": Súkromným lietadlom za cenu 4-izbového bytu!

Karola Mella zadržali v Belize
Karola Mella zadržali v Belize (Zdroj: San Pedro Sun)

BRATISLAVA - Okolo prevozu dolapeného zločinca Mella na Slovensko je ešte stále mnoho otáznikov. Minister vnútra Róbert Kaliňák uviedol, že pre neho možno pošlú vládny špeciál. Do úvahy však podľa televízie Markíza pripadá aj možnosť, že priletí súkromným lietadlom, čo by štát vyšlo poriadne draho.

Karol Mello sa nachádza stále na Belize. Slovenské úrady momentálne pracujú na tom, aby v čo najkratšom čase zabezpečili jeho prevoz na Slovensko.

Situáciu však komplikuje fakt, že medzi Belize a našou krajinou a ani Európou neexistuje žiadne priame letecké spojenie. Kaliňák sa obáva, že počas prepravy pri medzipristátiach by Mella mohli zadržať policajné orgány krajiny, v ktorej by lietadlo s jeho osobou pristálo. Preto uvažuje o využití špeciálu.

Najnovšie informácie však hovoria o tom, že Mello by mohol doletieť na Slovensko aj súkromným tryskáčom, čo by podľa odborníkov stálo približne 132 tisíc eur. Taktiež musí ísť o lietadlo schopné preletieť požadovanú vzdialenosť bez medzipristátia, ktoré je registrované na Slovensku. Paluba lietadla je totiž územím toho štátu, kde je stroj registrovaný.

"Bolo by zaujímavé vidieť, akým spôsobom by sa legalizoval zásah voči pánovi Mellovi, lebo lietadlo pod výsostnou vlajkou je územím príslušného štátu," uviedol v tejto súvislosti jeho advokát Peter Schmidl.

Karola Mella zadržali v Belize minulý týdeň, viac ako rok po tom, čo ho prepustili z väzenia v Bratislave. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia ho nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Štyridsaťdvaročný Mello sa pred políciou niekoľko rokov skrýval. V októbri 2010 ho zadržali v poľskom Krakove a vydali na Slovensko. Chybou súdu sa však dostal na slobodu. Pred niekoľkými mesiacmi ho zazreli voľne sa pohybovať po Prahe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu