Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kotlebovci vyzývali ľudí, aby sa mobilizovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HURBANOVO – Zhruba dve stovky ľudí dnes prišli na verejné zhromaždenie, ktoré organizovala v Hurbanove Ľudová strana Naše Slovensko Mariána Kotlebu. Zhromaždenie malo byť reakciou na prípad z konca júna, kedy mestský policajt Milan J. v Hurbanove zastrelil troch Rómov a dvoch ďalších zranil.

Sám Kotleba však na akcii chýbal. Jeho kolega Miroslav Belička ho ospravedlnil pre chorobu a zaželal prítomným „pekný biely deň.“ Hurbanovčanov vyzval, aby neustupovali „štátnej moci ani cigánskym extrémistom“, ale zobrali situáciu do vlastných rúk. „Koľko je tu chlapov, dajte sa dokopy. Keď vám bude niekto strpčovať život, stačí zavolať aj nám, my prídeme – aj ukázať silu, aj urobiť tu pochod,“ povedal.

Kotlebovci Milana J. označili za obeť nečinnosti štátu pri riešení rómskej otázky. Kritizovali vládu Roberta Fica i predošlé vlády, Európsku úniu aj médiá a nešetrili ani hanlivými označeniami. Premiéra Fica Belička nazval „najväčším cigánskym vajdom, ktorému zo zadku Európskej únie trčia iba nohy“, bývalého aj súčasného ministra vnútra „sionistickými ministrami“ a za „sionistov“ označil aj redaktorov televízií.

Zhromaždenie, ktoré miestami pripomínalo politický míting Ľudovej strany Naše Slovensko, sa skončilo po trištvrte hodine. Dohliadali naň štátni aj mestskí policajti. Na záver organizátori vyzvali účastníkov akcie, aby s nimi išli do miestnej reštaurácie diskutovať o problémoch, s ktorými sa stretávajú. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu