Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Čakajú nás nepríjemné horúčavy: Teploty sa vyšplhajú k štyridsiatke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensku dnes bude opäť horúco. Na väčšine územia sa budú teploty šplhať k štyridsiatke. V južnejších oblastiach predpovedajú hydrometeorológovia 33 až 36 stupňov Celzia.

Smerom na sever budú teploty o čosi nižšie, neklesnú však pod tridsiatku. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) tam budú dosahovať 31 až 33 stupňov Celzia.

Na južnej polovici Slovenska dnes pre teploty vydal SHMÚ výstrahu druhého stupňa, pre časti smerom na sever vydal nižšiu výstrahu, a to prvého stupňa. Pre sever Slovenska neplatí žiadna výstraha. Vysoké teploty budú medzi jedenástou až dvadsiatou hodinou a zasiahnu prakticky celé Slovensko.

Na Pohode pozor na horúčavy!

Horúčavy sa nevyhýbajú ani letnému festivalu Pohoda, ktorý prebieha už od štvrtka. Po tom, čo návštevníkov večer schladili prehánky a vietor, na dnešok vydalo SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred horúčavami, ktorá platí do 20:00. Teploty sa vyšplhajú na 30 až 34 stupňov Celzia.

K vysokým teplotám sa na celom Slovensku dnes pridajú búrky. SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa. Búrky môžu byť ojedinele spojené s krúpami, sprevádzať ich bude vietor s rýchlosťou 17 až 25 m/s. Úhrny zrážok odhadujú hydrometeorológovia na 20 až 40 mm.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu