Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Škandál s crazy shopmi opäť na scéne: V Trnave kúpite "drogovú" novinku!

Zobraziť galériu (2)
"Pestrá" ponuka trnavského crazy shopu (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA/TRNAVA – Ešte pred rokom sa Slovenskom rozšírila hrozba „bláznivých obchodov“ ponúkajúcich rôzne napodobeniny ľahkých syntetických drog. Zdalo sa, že novelou zákona z minulého roka, ktorou bol doplnený zoznam omamných látok, týmto predajniam odzvonilo. Zdá sa však, že predajcovia dieru v zákone opäť našli.

V centre Trnavy, v blízkosti frekventovanej pešej zóny aj kostola, vyrástol ďalší súrodenec takzvaných crazy shopov. V medializovanej kauze predajní „liečivých byliniek“ bol často skloňovaný mefedrón, ktorý bol novelou zákona úspešne pridaný na zoznam omamných a psychotropných látok a zakázaný.

Ozvala sa nám rozhorčená čitateľka, ktorú zarazilo, že v centre mesta vyrástol ďalší obchod podobný crazy shopu. Majiteľ obchodu na Hornopotočnej ulici zrejme našiel ďalšiu dieru v zákone a na pulty priviedol „novinku“. „Pri letmom pohľade na reklamný pútač, kde okrem ´liečivých byliniek´ som spozornel najmä pri názve ´imitácia kúpeľovej soli´,“ informovala všímavá čitateľka. Originál tejto drogy sa môže po vniknutí do tela zmeniť na mäsožravú baktériu.

O prípade, kedy po požití kúpeľovej soli museli žene amputovať prsník aj ruku sme vás nedávno informovali. „Ak vpichnutie tejto drogy môže spôsobiť ťažké a nezastaviteľné odumieranie tkaniva, čo môže spôsobiť jej ďalšie syntetické napodobenie?“ Pýta sa čitateľ na margo imitácie predávanej v trnavskom crazy shope.

Viacerí čitatelia nám písali, že z kontroverzného obchodu vidia vychádzať rôzne individuá. Šokujúcou skutočnosťou je hlavne to, že obchod s „drogami“ sa nachádza neďaleko námestia, kostola aj pešej zóny, no nikomu neprekáža. Zrejme až do chvíle, kým niekto na užívanie nebezpečných "prípravkov" nedoplatí.

O crazy shopoch sa začalo v médiách hovoriť približne pred dvoma rokmi. Ich prevádzkovateľ využil legislatívnu dieru a predával tovar, ktorý obsahoval aj ľahké drogy ako mefedrón alebo syntetické kanabionidy, známe skôr pod názvom Spice alebo K2. Svojich zákazníkov pritom varoval, že tovar je určený výhradne na zberateľské a darčekové účely a jeho konzumácia je zakázaná. Crazy shopy na čas vystriedali takzvané Euphoria shopy, ktoré síce oficiálne predávajú darčeky, avšak v ich ponuke možno nájsť aj už spomínanú nebezepečnú imitáciu kúpeľovej soli.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu