Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mäsožravá droga zničila život: Žene vyhrýzla ruku, rameno aj prsia!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: deviantart.com)

LONDÝN - Američanka (34), ktorá si na jednej párty nechala do ruky vpichnúť syntetickú drogu známu pod názvom kúpeľová soľ, sa nakazila mäsožravou infekciou. Tá sa v priebehu niekoľkých dní natoľko rozšírila, že žene kvôli ohrozeniu života museli odrezať ruku aj prsník.

Žena prišla za lekármi s bolestivým a začervenaným predlaktím, ktoré vyhodnotili ako kožnú infekciu a liečili ju antibiotikami. Príznaky sa síce zmiernili, ale bolesť pretrvala. Američanka sa teda nakoniec priznala k užitiu drogy a po novom prehodnotení diagnózy doktori prišli na to, že jej telo napadla mäsožravá baktéria.

"Infekcia sa šírila tak rýchlo, že zdravé ružové tkanivo doslova odumieralo pred očami lekárov," uviedla hovorkyňa univerzity v Lousiane, ktorej tím mal ženu v starostlivosti. Odborníci nemali inú možnosť iba amputáciu. Žena prišla o ruku, rameno aj kľúčnu kosť, okrem toho podstúpila radikálnu mastektómiu.

Pacientke, ktorá operáciu našťastie prežila, transplatovali kožu a momentálne sa z ochorenia zotavuje.

Kúpeľová soľ, umelá stimulačná droga, ktorá sa podobá na voňavé prášky do kúpeľa, bola už napríklad vo Veľkej Británii zakázaná. U nás ju ešte minulý rok ponúkala sieť Crazy shopov ako suvenír.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu