Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turisti pozor: V Tatrách pília stromy, chodníky sú dostupné len obmedzene

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na území Tatranského národného parku (TANAP) začali v týchto dňoch spiľovať suché stromy. Na vybraných turistických chodníkoch sa o to postarajú vyškolení drevorubači pod odborným dohľadom štátnych ochranárov.

"Ide o chodníky v Tatranskej Lomnici, Tatranskej Polianke, Malej Svišťovke a Hrebienku. Pohyb na týchto chodníkoch je pre turistov v čase spiľovania čiastočne obmedzený," informoval dnes hovorca envirorezortu Maroš Stano. Pílenie suchých porastov by malo trvať do začiatku letnej turistickej sezóny, teda do 15. júna. Po tomto termíne by mali byť všetky turistické chodníky opäť sprístupnené bez obmedzenia.

"Na piatich úsekoch turistických chodníkov by sa mali mať návštevníci TANAP na pozore a dodržiavať disciplinovaný prechod. Konkrétne ide o modrú značku Tatranská Lomnica - Vodopády Studeného potoka, žltú značku Starý Smokovec - Velická dolina, zelenú značku Tatranská Polianka - Velické pleso, červenú značku Hrebienok - Skalnaté pleso a modrú značku Štart - Malá Svišťovka - Skalnaté pleso," doplnil Stano.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu