Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zhrozené Maďarsko: Bratislavskí skinheadi napadli ich tínedžerov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Holé lebky opäť úradovali. Neďaleko prezidentského paláca v noci zo soboty na nedeľu napadli skupinku tínedžerov. Dôvody útoku zatiaľ jasné nie sú.

K útoku došlo krátko po polnoci na Štefánikovej ulici, kade prechádzala partia štyroch chlapcov a štyroch dievčat vo veku 17 až 24 rokov.  Išlo o partiu, ktorá sa zišla kvôli oslave narodenín mladej dievčiny v jednom z neďalekých bytov. Skupinka si ešte chcela povyraziť do niektorého z bratislavských podnikov. Mesto poznajú, sú to rodení Bratislavčania, výnimku tvoril jeden Galanťan. Rovnako všetci okrem jedného sú  v priamom príbuzenskom vzťahu.

Neďaleko Hodžovho námestia ich bez akéhokoľvek varovania a dôvodu napadla skupina skinheadov. Podľa nepotvrdených informácií  portálu felvidek.ma, 13 – 15 skínov na skupinku  zaútočilo preto, lebo počuli, že sa zhovárajú po maďarsky. To ale vyvracia tvrdenie, ktoré poskytla Melinda Turjánová, príbuzná jedného z napadnutých. "Skutočný dôvod útoku nie je jasný,“ uviedla pre agentúru MTI, s tým, že ledva si skinov mladí všimli, medzi sebou si ihneď ujasnili: „Teraz bude asi lepšie, ak nebudeme hovoriť po maďarsky.“  Melinda Turjánová si myslí, že polícia by mala lepšie monitorovať extrémistov, pretože v budúcnosti sa aj iní ľahko môžu dostať do podobnej situácie.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci výtržníctva," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Potvrdila, že dvaja muži napadli chlapcov vo veku 18 a 20 rokov, viackrát ich udreli päsťami. Maďarské média píšu o tom, že jednému chlapcovi ranou vyrazili predné zuby, druhému zlomili nos, na chirurgii ich šili. Dievčatám sa nič nestalo. Napokon sa mladým podarilo ujsť.

Privolaná hliadka predviedla podozrivých. Dve osoby museli po útoku ošetriť lekári. Na policajnej stanici a v nemocnici sa „zábava“ skončila okolo šiestej hodiny rannej.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu