Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na minuloročné povodne išli takmer dva milióny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Do 31. decembra 2011 boli na území Slovenskej republiky riadne verifikované povodňové škody za 1 936 494,74 eur. Vyplýva to zo Správy o priebehu a následkoch povodní na území Slovenskej republiky od 1. septembra do 31. decembra 2011, ktorú dnes prerokuje vláda.

Výška povodňovej škody na majetku sa odhaduje ako výdavok, ktorý sa vynaloží na uvedenie poškodeného majetku do stavu, v akom bol v čase bezprostredne pred povodňou podľa obvyklej ceny v príslušnom regióne pred povodňou. Do výšky povodňovej škody sa nezahŕňajú výdavky na zveľadenie povodňou poškodeného majetku. Vlastníci, správcovia a užívatelia povodňami poškodeného majetku hlásili povodňové škody obciam, v katastrálnom území ktorých škoda vznikla. Na základe písomných oznámení o vzniku a odhadnutej výške povodňovej škody obce zostavovali zoznamy povodňových škôd.

Vláda sa dnes bude zaoberať aj Informáciou o činnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky pri vyšetrovaní podaní zadržaných, zaistených a obvinených osôb na zranenia, ktoré im podľa ich vyjadrenia spôsobili príslušníci Policajného zboru. V roku 2011 inšpekčná služba na ministerstve vnútra prijala 168 takýchto podaní, čo je o 16 menej ako v roku 2010. Prešetrením sa 155 podaní (92,26 %) na neprimerané násilie zo strany policajtov nepotvrdilo. Obvinenie nebolo vznesené ani v jednej veci, v troch prípadoch bolo začaté trestné stíhanie, o ďalších podaniach ešte nebolo rozhodnuté. Minulý rok však boli vznesené obvinenia a spracovaný návrh na podanie obžaloby v podaniach prijatých inšpekčnou službou v roku 2010.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu