Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Robo sa s nožom vrhal na mladé Košičanky: Unášal ich na chatu v lesoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Ženy v metropole východného Slovenska žili dlho v strachu. S nožom v ruke ich totiž prepadával mladý Košičan Róbert (22). Okrem toho, že ich obral o cennosti a hrozil im násilím, unášal ich na chatu v oblasti Moňov potok. Jednu z nich nútil, aby mu spravila striptíz.

Policajti evidujú tri útoky. K prvému došlo ešte v septembri minulého roka, keď si Robo na Adlerovej ulici vyčíhal len 14-ročnú dievčinu. Priložil jej nôž ku krku a donútil ju, aby s ním odišla na chatu, kde ju držal až do nasledujúceho rána.

"V chatke obaja iba sedeli. Keď sa dievča vypýtalo na malú potrebu, využilo páchateľovu nepozornosť a z chatky utieklo. V chatke však nechalo kabelku, notebook, mobilný telefón, kozmetiku, peňaženku s finančnou hotovosťou, kartu na MHD a zdravotnú kartu poistenca. Krádežou vecí poškodenej spôsobil škodu za asi 350 eur," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tym, že násilník tínedžerku nezranil.

Druhy prípad sa odohral v novembri neskoro večer na Lidickom námestí. Robo pribehol ku mladej Košičanke (18), odzadu jej chytil rukou tvár a ťahal ju dole schodmi.

"Keď začalo dievča kričať, pustil ju a chcel uniknúť z obytného domu. To sa mu však nepodarilo, lebo vchodová brána bola uzatvorená. Podišiel  k dievčine, zozadu jej chytil ruku a ráznym hlasom povedal, aby mu otvorila vchodové dvere, lebo inak ju zabije. Keď mu otvorila dvere, vybehol von. Dievča nezranil," pokračovala Mésarová.

Osudným sa Robovi stal tretí prípad z januára. Na Čínskej ulici zozadu prepadol mladú ženu (20). "Rukou jej zakryl ústa a priložil jej nôž na hrdlo so slovami, že má byť ticho a má mu vydať peniaze a cennosti. Následne ju s nožom v ruke donútil, aby s ním išla do rekreačnej chaty v chatárskej oblasti Košice – Moňov potok," priblížila hovorkyňa. Počas presunu ju okradol.

"Na chate od nej požadoval, aby mu urobila striptíz. Následne ju zviazal a proti jej vôli držal do nasledujúceho rána, kedy sa žene podarilo ujsť. Neutrpela žiadne zranenia, pričom jej takto  spôsobil škodu v doposiaľ presne nezistenej výške," dodala krajská hovorkyňa.

Roba, ktorý skončil za mrežami, v týchto dňoch obvinili z lúpeže, obmedzovania osobnej slobody a krádeže. Hrozí mu až 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu