Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ozbrojenci lúpili v banke: Pick-up ich vyzdvihol pri kostole!

BRATISLAVA/DUNAJSKÁ STREDA - Polícia vyšetruje lúpež, ktorá sa stala dnes krátko pred 11. hodinou v pobočke banky v Michale na Ostrove v okrese Dunajská Streda. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Trnave Michal Hanus.

"Dvaja neznámi maskovaní páchatelia vošli do pobočky banky. V rukách držali strelné zbrane a pod hrozbou ich použitia žiadali od pracovníčky peniaze. Tá im v strachu o svoj život peniaze vydala," uviedol hovorca s tým, že páchatelia následne z miesta ušli smerom k miestnemu kostolu, kde na nich čakal biely pick-up modrou korbou s vodičom.

Podľa hovorcu vo vnútri sedel tretí komplic, ktorý po tom, ako páchatelia nastúpili, s vozidlom odišiel na neznáme miesto. Polícia po páchateľoch pátra. "Zároveň žiadame občanov o pomoc pri objasňovaní lúpeže. V prípade akýchkoľvek informácií kontaktujte najbližšie oddelenie PZ," povedal Hanus.

Lúpeže bánk v roku 2012:

11. januára

Ozbrojený páchateľ lúpil v pobočke banky na Ružinovskej ulici v Bratislave. Odniesol si viac ako 37-tisíc eur. Prvú tohtoročnú bankovú lúpež policajti v krátkom čase objasnili. Zo závažného zločinu lúpeže vyšetrovateľ obvinil 38-ročného muža. Zadržali ho v Pezinku.  
15. februára
Ozbrojený, maskovaný páchateľ lúpil krátko po 16:00 v banke na Ulici kpt. Nálepku v Michalovciach. Pracovníčke hodil igelitku, tá mu do nej uložila peniaze. Odniesol si viac ako 4 800 eur.
22. februára  
Ozbrojený páchateľ lúpil ráno v Tatra banke na Tupolevovej ulici v bratislavskej Petržalke. Lupič sa pri naháňačke s policajtmi zastrelil. Páchateľ si z banky odniesol päťtisíc eur a ušiel. Prenasledoval ho jeden zo zamestnancov, navyše v blízkosti banky bol v tom čase aj policajný kynológ. V pätách mal aj hliadku pohotovostnej motorizovanej jednotky. Padli aj varovné výstrely. Keď lupič zistil, že je obkľúčený, kľakol si, vytiahol zbraň a zastrelil sa. Zomrel na mieste.  
12. marca  
Ozbrojený, v kukle maskovaný lupič lúpil krátko pred 09:00 v banke v Spišskej Novej Vsi. S pracovníčkou hovoril po česky, odniesol si 5 800 eur. Koncom apríla z tohto činu obvinili v minulosti trikrát trestaného 47-ročného Ladislava z Bratislavy. Tento istý páchateľ lúpil následne aj 20. apríla v obci Široké.  
30. marca
Ozbrojený páchateľ lúpil ráno v banke na Dunajskej ulici v Bratislave. Pod hrozbou zbrane mu zamestnanci vydali peniaze, no do igelitky mu pribalili aj rozbušku, ktorá asi po 80 metroch vybuchla.
5. apríla
Ozbrojený páchateľ lúpil ráno v banke na Námestí Sv. Františka v bratislavskej Karlovej Vsi. V čase prepadu bola v banke okrem zamestnancov aj jedna osoba. Nikto nebol zranený. Odniesol si nezistenú sumu peňazí
20. apríla
Ozbrojený páchateľ lúpil predpoludním v banke v obci Široké v Prešovskom okrese. Odniesol si zhruba 2 000 eur. Nikto nebol zranený. Tento prepad má na svedomí zatiaľ trikrát trestaný 47-ročný Bratislavčan, ktorý lúpil v marci aj v banke v Spišskej Novej Vsi. Aj v tomto prípade hovoril s pracovníčkou po česky.
3. mája
Dvaja ozbrojení maskovaní páchatelia lúpili v banke v obci Michal na Ostrove v okrese Dunajská Streda. Odniesli si nezistenú hotovosť. Páchateľov pred kostolom čakal v aute komplic.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu