Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obrovská bitka v ilavskej väznici: Dôvodom bola láska dvoch kriminálnikov!

Väznica v Ilave
Väznica v Ilave (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nežné city, ktoré si prejavovali dvaja väzni v najprísnejšie stráženej slovenskej väznici v Ilave, stáli za hromadnou víkendovou bitkou kriminálnikov. Na podobnú situáciu bachari nepamätajú.

Konflikt sa podla Sme rozpútal v sobotu na nádvorí väznice, počas poludňajšej vychádzky. Zapojilo sa doňho asi 12 odsúdených, ktorí sa začali biť hlava nehlava. Piatich z nich museli s vážnymi, aj keď nie život ohrozujúcimi zraneniami previezť do nemocnice.

„Fyzickému útoku predchádzal vzťahový konflikt dvoch odsúdených,“ cituje denník hovorcu rezortu spravodlivosti Petra Bublu. Väzni, ktorí si boli blízki, sa prudko pohádali.

Bachari dostali situáciu pod kontrolu asi za päť minút, aj táto krátka doba však stačila, aby sa účastníci bitky poriadne poznačili päsťami. Dozorcovia si na podobný konflikt nepamätajú, vačšinou vraj ide o potýčky dvojíc, ktoré sa bijú o cigarety či balíky z domu.

Ilava je väzenie, kam sa umiestňujú tí najobávanejší kriminálnici. Sedí tu napríklad stredoslovenský mafiánsky boss Mikuláš Černák, jeho východoslovenský kolega Branislav Adamčo, či nájomný vrah Lojzo Čistič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu