Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krvavá smrť kickboxera Dokyho (†33): Toto sú posledné zábery jeho života!

Laco Zobraziť galériu (10)
Laco "Doky" Tóth tesne pred smrťou (Zdroj: Fcb, Gabriel Drozda, kickboxing.sk, Roman Ocelník)

BRATISLAVA/KOŠICE - S veľkou ranou na hlave našli v pondelok známeho šampióna v kickboxe Ladislava Tótha, zvaného Doky. Športovcovi už nebolo pomoci, bol mŕtvy. Osudným sa mu stal konflikt na dedinskej diskotéke vo východoslovenskej obci Zádiel, ktorého okolnosti sú však nejasné.

Krvavý koniec zábavy

Doky sa v sobotu rozhodol, že sa aj s bratom zabaví na diskotéke v Zádieli. Párty sa spočiatku vyvíjala dobre. Kicboxer sa nevyhýbal alkoholu a nechával sa fotografovať s kamarátkami aj v boxerskych pózach.

Nadránom sa však dostal do konfliktu s niekoľkými mužmi. Podľa Joj incident spustil vyhadzovač, ktorý údajne začal Dokyho bez príčiny biť do tváre. Ten sa podľa Markízy biť nechcel, potýčke však nezabránil.

Nevedno, či bol príčinou alkohol alebo presila, ale útočníci kickboxerského šampióna poriadne dobili. Údajne nebol schopný vstať zo zeme a len chrčal. DJ ho pred ďalšími kopancami ochránil a ukryl ho v miestnosti kultúrneho domu.

Útočníkom to však nestačilo a vykopli dvere. Tóth však stihol ujsť oknom. Trojica vybehla za ním, zatiaľ sa však nevie, čo nasledovalo. Ladislavov brat dostal tiež poriadnu nakladačku. Hoci strácal vedomie, zaregistroval, že agresori ho naložili do auta a niekam odviezli.

Krvavá smrť kickboxera Dokyho
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Fcb, Gabriel Drozda)

Ako Doky zomrel?

Jeho súrodenec však dopadol oveľa horšie. V pondelok predpoludním našli jeho bezvládne telo pri miestnom ihrisku, asi pol kilometra od diskotéky. Zomrel následkom ťažkých zranení, dobili ho, či vyhodili z auta? Okolnosti jeho smrti su zatiaľ zahalené tajomstvom a polícia sa vyjadruje opatrne.

"Prípadom sa intenzívne zaoberáme. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva. Vzhľadom na to, že v danej veci vykonávame procesné úkony, nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedol pre Topky košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Muži zákona však konajú a zadržali troch podozrivých mužov. Prišli na poslednú chvíľu, podozriví sa totiž údajne snažili zničiť stopy a zakrvavené oblečenie práve nakladali do práčky.

Krvavá smrť kickboxera Dokyho
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Roman Ocelník)

Dobrý človek, úspešný športovec

Smrť dlhoročného kickboxera, vicemajstra sveta a reprezentačného trénera v tomto športe zarmútila jeho rodinu, kamarátov aj fanúšikov. Jeho facebooková stránka je plná sústrastných odkazov. 

"Odpočívaj v pokoji. Bol si dobrý človek a naveky budeš v našich spomienkach," napísala kamarátka Jana. "Doky ja tomu stále neverím. Nikdy na teba nezabudneme :( Odpočívaj v pokoji kamarát!," pridal sa Martin.

Roman na svojho kamaráta spomína ako na úspešného reprezentanta a človeka s veľkým Č. "Vždy si vedel vyčariť usmev ľuďom na tvári a zároveň si ťa každý, kto ťa poznal, vážil! Odpočívaj v pokoji," napísal. Mnohí dúfajú, že hoci to Dokymu život nevráti, páchatelia budú exemplárne potrestaní.

Krvavá smrť kickboxera Dokyho
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Roman Ocelník)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu