Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Exšéf Daňového riaditeľstva Mikulčík sa vrátil na svoje pôsobisko

Miroslav Mikulčík
Miroslav Mikulčík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý šéf Daňového riaditeľstva Miroslav Mikulčík sa vrátil na svoje pôsobisko. Na novozriadenom Finančnom riaditeľstve (po spojení colníkov a daniarov) od januára šéfuje oddeleniu, ktoré má na starosti aj zjednotenie výberu daní a odvodov v rámci kľúčového projektu UNITAS. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny.

Denník pripomína, že Mikulčík odišiel z funkcie vlani pre čudný prenájom budovy Daňového riaditeľstva v Košiciach, ktorý vyvolal spor medzi premiérkou Ivetou Radičovou a ministrom financií Ivanom Miklošom (obidvaja SDKÚ-DS). Pre kauzu takmer padla vláda. Premiérka Radičová istý čas podmieňovala svoje zotrvanie vo funkcii odvolaním Mikulčíka. Ten napokon odišiel sám.

"Kľúčové posty boli obsadené expertmi formou dočasného poverenia," reagoval pre HN hovorca rezortu financií Martin Jaroš. Finančné riaditeľstvo okrem toho návrat Mikulčíka vysvetlilo tým, že sa stal po odstúpení z postu šéfa daniarov poradcom ministra financií pre UNITAS a je tiež v riadiacom výbore tohto projektu.

"Dúfam, že minister Mikloš má dobrý dôvod, aby to vysvetlil," reagoval pre HN šéf Mosta-Híd Béla Bugár. Kriticky to vníma aj SaS, zatiaľ čo KDH a Radičovej Úrad vlády SR sa komentára zdržali.

"Pokladám to za nešťastné. Dosť to napovedá, že minister financií Ivan Mikloš urobil jeho výmenu formálne a vznesené výhrady voči jeho práci nebral príliš vážne," cituje denník analytika Aliancie Fair-play Petra Kundera.

Premiérka nemení svoje postoje k bývalému šéfovi daniarov M. Mikulčíkovi

Predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) nemení podľa svojich slov nič na svojich postojoch k bývalému šéfovi Daňového riaditeľstva (DR) SR Miroslavovi Mikulčíkovi.

"Myslím si, že moje činy, kroky, konanie a postoje vo vzťahu k pánovi Mikulčíkovi boli jasné, známe a nič sa na nich nemení," konštatovala dnes na tlačovej besede po rokovaní vlády Radičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu