Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mikulčík už nie je obvinený pre kolaps daňového systému

Miroslav Mikulčík
Miroslav Mikulčík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Necelé dva mesiace bol bývalý šéf finančnej správy Miroslav Mikulčík trestne stíhaný v prípade kolapsu daňového systému. Polícia ho začiatkom apríla obvinila z trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, prokurátorka však vyhovela jeho sťažnosti a obvinenie zrušila.

Informoval o tom portál etrend.sk, tieto informácie potvrdila aj hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. "Vo veci sa naďalej koná," doplnila.

Mikulčík sa mal podľa vyšetrovateľa dopustiť trestného činu podpísaním dodatku k zmluve s firmou IBM o zavedení nového systému na výber daní. Ním mal podľa polície zbaviť firmu zodpovednosti, ak systém nebude fungovať, čo sa neskôr stalo. Finančná správa sa tak musela vrátiť k pôvodnému systému, škody boli vyčíslené na 8,8 milióna eur.

Pre etrend.sk Mikulčík potvrdil, že bol minulý týždeň vypovedať. Priamo na výsluchu pritom vzniesol obvinenie na neznámeho páchateľa za zmarenie konsolidácie informačných systémov, čo bol podľa neho hlavný dôvod problémov daniarov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu