Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

SHMÚ upozorňuje na tvorbu snehových závejov na východe a severe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vodiči by mali zvýšiť pozornosť, meteorológovia upozorňujú na snehové záveje a jazyky, ktoré vznikajú na cestách východného a severného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí až do obeda.

Meteorológovia upozorňujú, že snehové jazyky a záveje sú síce v tejto ročnej dobe bežné, predstavujú však potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity a môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Slovenská správa ciest varuje pred poľadovicou, ktorá sa tvorí pri nízkych teplotách na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch či pri vodných tokoch. Snehové jazyky vplyvom silného vetra a sneženia podľa portálu www.zjazdnost.sk vznikajú na horských priechodoch Donovaly a Šturec, v oblasti Dolného Kubína, Martina, Turčianskych Teplíc a na väčšine územia východného Slovenska. Dohľadnosť z dôvodu silného sneženia do 50 m je v okolí Kráľovského Chlmca, Michaloviec, Sobraniec, Veľkých Kapušian a dohľadnosť do 100 je v okolí Sedla Besník, Popradu, Trebišova a Svidníka. Všetky cesty i horské priechody sú však zatiaľ zjazdné, dodáva Slovenská správa ciest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu