Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Údajný boss nitrianskych piťovcov v putách: Mukyho zadržali elitné jednotky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/NITRA - V putách dnes skončil Ľuboš "Muky" Ferus (48), ktorého v Nitre považujú za jedného z najmocnejších ľudí. Údajne šéfuje miestnej "pobočke" skupiny piťovcov. Kukláči ho zadržali pri razii v jednom z domov v meste pod Zoborom. Spolu s ním odviedli aj dvoch ďalších ľudí.

"Úrad boja proti organizovanej kriminalite dnes v ranných hodinách v Nitre vykonal policajnú akciu. Policajti zadržali tri osoby," uviedla pre Topky hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

V putách skončila okrem Ferusa aj Zuzana P. (42) a Ondrej V. (50). "Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite ich obvinil z trestného činu podielnictva," dodala Baloghová. Ako upresnila, prípad súvisí s podvodmi na daniach. 

Ferus je považovaný za ostrieľaného harcovníka. Podľa Sme sa prvýkrát ocitol vo väzení ešte na konci divokých 90. rokov po útoku na policajta v herni Admiral. Zadržali ho aj v roku 2002 v súvislosti s podvodmi s diaľničnými známkami. Neskôr ho oslobodili.

Ferus sa ako majiteľ SBS-ky S-Group poznal aj s bossom slovenského podsvetia Mikulášom Černákom a zúčastnil sa aj na "kultovej" megalomanskej oslave jeho narodenín v roku 1998. 

Zásahom proti Ferusovi pravdepodobne pokračuje policajná vojna proti skupine piťovcov. Jej vrcholom boli udalosti z novembra, keď stovky policajtov počas jedného dňa udreli na bratislavské podsvetie. Vrtuľníkom sa spustili aj do nedobytnej vily bossa Juraja "Piťa" Ondrejčáka. 
 
V putách skončilo spolu 20 ľudí. Neskôr ich rozdelili do skupín a obvinili z viacerých zločinov - z účasti na hypotekárnych podvodoch, z organizovania zločineckej skupiny a z výpalníctva. Väčšina je vo väzbe a čaká na svoj ďalší osud. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu