Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vianočné menu v košickej zoo bez tradičného pudingu pre opice. Sú vraj tučné !

Balíky si opice otvorili za pár sekúnd Zobraziť galériu (8)
Balíky si opice otvorili za pár sekúnd (Zdroj: Foto:Mik)

KOŠICE – Nech si aj zvieratká užijú. Povedali si v košickej zoo a už tradične im niekoľko dní pred Vianocami pripravili slávnostné menu. Obľúbený ovocný puding na ktorom si radi zamaškrtili veselé opice, však tento rok chýbal.

„Sú trochu tučné a potom sú lenivé sa páriť. Preto sme im tento rok pripravili menu podľa dennej kŕmen dávky. Dostali ovocie, zeleninu, oriešky, ale všetky tieto pokrmy mali slávnostne zabalené a ovocím mali ozdobené aj klietky,“ vysvetlil nám zoológ Patrik Pastorek. Makaky sa na úhľadne balíky vrhli s vervou. Za niekoľko sekúnd roztrhali papiere a vrhli sa na lákavý obsah.

Najviac si zgustol samec Mojo, ktorý dovolil svojim dvom partnerkám Žofe a Linde najesť sa až po ňom. Zábavné kŕmenie pozorovali i deťúrence košických základných škôl. I pre levice a tigra ošetrovatelia pripravili denné menu v netradičnom šate. Mäso, ryby a vajcia boli vkusne naaranžované a dravce sa určite potešili.

„Robíme to najmä preto, aby sme trochu obohatili život týchto zvierat. Aby sa nenudili a aby nebol každý deň pre nich len stereotypný,“ dodal P. Pastorek. Veselé menu pripravujú onedlho aj pre 5 známych košických medveďov. Tie práve na Troch kráľov oslávia 10. Rokov a v tento deň sa pre nich chystá veľká oslava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu