Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Remeselníkom na dobových vianočných trhoch asistovali zvieratká

Poník potešil návštevníkov Zobraziť galériu (6)
Poník potešil návštevníkov

KOŠICE – Magické čaro Vianoc si návštevníci vychutnali v pondelok v košickej uličke remesiel. Stredovekú atmosféru vytvorili ľudia oblečení v dobových kostýmoch. Priamo na ulici predvádzali svoje umenie kováč, šperkár aj hrnčiar. Pre radosť detí sa vôkol nich motali zvieratká.

Ovečky, kozičky aj poník sa poprechádzali po uličke a mali obrovský úspech. „Je to lepšie ako v zoo. Môžeme si ich pohladkať,“ tešili sa školáčky Danka a Janka. Starší návštevníci sa kochali netradičnými výrobkami z rôznych materiálov a mnohí si ich kúpili i ako vianočný darček.

„Robíme túto akciu prvýkrát, ale určite v nej chceme pokračovať aj na budúci rok,“ hovoria organizátori z neziskovej organizácie KRUKS. Vďaka ich iniciatíve, historická ulička remesiel ožila a nezývala prázdnotou ako po iné dni v roku.

Prezentuje sa tu 6 remeselníkov a 5 reštaurácií.“ A veru, dobrú poživeň bolo cítiť všade navôkol. Rozvoniavali pečené klobásky, škoricovníky, bravčové kolienka, máčanka, ale i dobrý vianočný punč. Na rozdiel od Vianočných trhoch na Hlavnej, v malej Hrnčiarskej uličke bol omnoho väčší pokoj a bolo tu cítiť skutočný nefalšovaný sviatočný duch Vianoc. „Je ako stvorená na rozjímanie,“ zhodujú sa návštevníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu