Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Cez sviatky buďte ostražití, zlodeji pátrajú po prázdnych bytoch na Facebooku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: homedesignelegant.com)

BRATISLAVA - Sociálne siete Facebook a Twitter čelia ďalšiemu škandálu. Podľa nedávno zverejnených informácií totiž dopomáhajú zlodejom k vykrádaniu bytov a domov, o ktorých si dopredu vedia zistiť, ako dlho budú bez svojich majiteľov.

Zlodejom ich prácu uľahčuje práve ľahkovážne správanie majiteľov nehnuteľností. Mnoho z nich totiž necháva náhradné kľúče na ľahko predvídateľných miestach a v letnom období zabúdajú zatvárať okná. Vyplýva to z prieskumu britskej poisťovne More Than, ktorého sa zúčastnili bývalí zlodeji.

Tí sa o opustených bytoch či domoch s množstvom cenností vo vnútri v mnohých prípadoch dozvedajú práve zo spomínaných sociálnych sietí. Majitelia nehnuteľností sa o svojich cestovných plánoch, najmä v časoch sviatkov, zvyknú pochváliť priateľom na Facebooku alebo Twitteri. Práve týmto spôsobom však nažhavených zlodejov doslova pozvú k sebe domov.

Väčšina zlodejov uviedla, že svoju budúcu obeť pomocou internetu sledovala dlhší čas a dozvedela sa tak potrebné informácie o ich dennom režime a pohybe. Prekvapivé bolo zistenie, že takmer polovici z nich nebezpečenstvo v podobe susedov vôbec neprekážalo. Tí údajne totiž radšej predstierajú, že si ničoho nevšimli, ako by mali kontaktovať políciu. Najlepším zabezpečovacím systém je podľa polepšených kriminálnikov alarm, kamerový systém alebo pes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu