Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Orchester národného divadla sa zbalil a odišiel: Uprostred predstavenia!

Jozef Benci hrá vo Faustovi diabla Mefistofela
Jozef Benci hrá vo Faustovi diabla Mefistofela

BRATISLAVA - Sklamanie a hnev pociťovali návštevníci predstavenia Faust v novostavbe Slovenského národného divadla. Napriek tomu, že dali za lístky desiatky eur, po prvom dejstve sa mohli pozerať len na prázdne pódium. Celý 80-členný orchester sa totiž rozhodol, že ďalej hrať nebude.

Incident sa podľa informácií Plusky odohral v stredu večer. Čo bolo dôvodom takéhoto škandalózneho konania muzikatov? Obyčajná zima!

V priestoroch pre orchester bola údajne taká zima, že si umelci po prvom dejstve povedali dosť. Zbalili sa a odišli. Po nich museli javisko opustiť aj speváci, ktorých však situácia mrzela.

Okolo 300 ľudí, ktorí sa slávnostne vyobliekaní rozhodli stráviť večer v kultúrnom svätostánku, mohlo akurát prísť do šatne, vypýtať si kabáty a odísť domov. „Súbor tým vážne ohrozil chod divadla,“ cituje portál jedného z manažérov divadla.

Divadlo sa nahnevaným divákom na svojom webe ospravedlnilo. Ako náhradu im ponúklo lístky na iné predstavenie, alebo vrátenie peňazí. Podľa hovorkyne SND Izabely Pažítkovej bola dôvodom incidentu dlhodobá porucha klimatizácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu