Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hasiči od skorého rána bojujú s požiarom horského hotela

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BELUŠA - Už sedem hodín bojujú hasiči v Belušských Slatinách, miestnej časti obce Beluša v Púchovskom okrese, s požiarom horského hotela Slatiny. Ten podľa hasičov vypukol okolo tretej hodiny ráno a zničil celú strechu nepoužívaného objektu.

Na mieste zasahuje niekoľko hasičských vozidiel a hasiči z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice a Púchova, ktorým pomáhajú príslušníci dobrovoľných hasičských zborov z Hlože a Podhoria.
      
Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe, hasiči pomocou termokamery monitorujú, či v horiacom objekte nie sú nejaké osoby. "Požiar neobývanej rekreačnej chaty nahlásili na operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) o pol tretej ráno, na mieste zasahuje sedem cisterien a 20 hasičov a dva dobrovoľné hasičské zbory. Požiar bol lokalizovaný zhruba okolo 06.00 h, momentálne hasiči požiar dohasujú," povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Igor Šenitko s tým, že na mieste je zisťovateľ príčin požiarov. Príčiny vzniku a škody zatiaľ nie sú známe.
      
Podľa starostu obce Beluša Jána Prekopa medzi prvými boli na mieste požiaru dobrovoľní hasiči z belušských miestnych častí Hloža a Podhorie, v spolupráci s profesionálnymi hasičmi museli zabrániť rozšíreniu požiaru do susediaceho lesa. "Plamene šľahali do výšky 30–40 metrov a dve drevené podlažia a strecha hotela zhoreli prakticky do tla," doplnil starosta.
      
Hotel Slatiny v Belušských Slatinách postavili pred takmer 40 rokmi k Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaži, neskôr slúžil ako pioniersky tábor a po niekoľkých rokoch ho Reštaurácie a jedálne delimitovali na obec Beluša. Počas výstavby diaľnice v ňom bývali robotníci, pred rokom ho obec pre nerentabilnosť predala bratislavskej spoločnosti, ktorá na jeho mieste plánovala vybudovať penzión pre prestarnutých ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu