Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na Zemplínskej Šírave horí penzión, škody za 300 tisíc

Viac ako tri hodiny bojujú hasiči s rozsiahlym požiarom penziónu Zobraziť galériu (3)
Viac ako tri hodiny bojujú hasiči s rozsiahlym požiarom penziónu (Zdroj: TASR)

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA – Viac ako tri hodiny bojujú hasiči v rekreačnom stredisku Slnečný lúč na Zemplínskej Šírave (okres Michalovce) s rozsiahlym požiarom penziónu.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jaroslav Brada uviedol, že na zásahu sa podieľajú jednotky z hasičských staníc z Michaloviec, Sobraniec, Záchrannej brigády HaZZ z Humenného a pomáhajú im aj ďalšie dve posádky zo závodných požiarnych zborov.

Brada konštatoval, že požiar likviduje asi 20 ľudí, ktorí majú k dispozícii sedem cisterien a dve vozidlá s výškovou technikou. V súvislosti s požiarom dosiaľ nemali nahlásené žiadne zranené osoby.

Zisťovateľ príčin požiarov Okresného riaditeľstva HaZZ v Michalovciach Marián Kováč uviedol, že požiar je lokalizovaný, hasiči majú oheň pod kontrolou, momentálne sa dohášajú ohniská.

"Ide o dvojpodlažnú budovu, ktorá je sčasti drevená a zvyšok je murovaný. Podľa doterajšieho zisťovanie požiar vznikol v drevenej podkrovnej časti a následne sa rozšíril do celého objektu," priblížil Kováč.

V blízkosti sa nachádzajú drevené chatky, ktoré bolo potrebné ochladzovať, aby sa zabránilo rozšíreniu požiaru. Kováč dodal, že príčina vzniku požiaru je stále v štádiu zisťovania, majiteľ objektu škodu odhadol približne na 300.000 eur.

Vzhľadom na to, že ide o požiar väčšieho charakteru, dá sa očakávať, že zásah môže trvať ešte niekoľko hodín, nakoľko bude potrebné dokončiť likvidačné práce a zabezpečiť monitoring.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu