Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Galko chcel odpočúvať aj vlastných ochrankárov, neveril im!

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Bývalý šéf obrany Ľubomír Galko, ktorého včera odvolali z funkcie, chcel podľa informácií Sme odpočúvať aj členov vlastnej ochranky. Hoci súdy mu v iných situáciach vyšli v ústrety, tentokrát súhlas na odposluch nedostal.

Galko chcel odpočúvať ochranku, pretože chcel zistiť, odkiaľ z rezortu obrany unikajú informácie a jej členovia boli v okruhu podozrivých. Bodyguardov mu pridelilo ministerstvo.

"Vojenské obranné spravodajstvo sa s takouto žiadosťou obrátilo na súd v čase, keď poslanec Smeru Róbert Kaliňák zverejnil video z jazdy Galkovej limuzíny, ktorá prekročila rýchlosť. Súdy žiadosť odmietli," uviedol denník Sme s odvolaním sa na hovorkyňu SaS Tatianu Tóthovú.

Podľa nej fakt, že sudca s odposluchmi nesúhlasil, potvrdzuje, že sudcovia dôkladne zvažujú svoje rozhodnutie a nenechajú odpočúvať kdekoho.

Vojenskí tajní sa po nesúhlasnom stanovisku nevzdali a obrátili sa na SIS. Chceli, aby o odpočúvanie ochranky požiadala ona, čo však zamietla. „To, že sa VOS obrátilo na SIS, je tiež v súlade so zákonom. Je to dôkaz, že VOS má naozaj rozviazané ruky a koná na základe vlastných skúseností a poznatkov. VOS nebolo nikdy ministrom obrany ovplyvňované ani manipulované, čo sa o predchodcoch Ľubomíra Galka nedá povedať,“ dodala Tóthová.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu