Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Vyjednávač zabránil mladíkovi skočiť z bigboardu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/MARTIN - Tragédiou sa mohol skončiť zámer mladého Martinčana, ktorý sa v piatok 18. novembra približne o 21:30 vyšplhal na vysoký bigboard pri obchodom dome v Martine a chcel z neho skočiť. Mladý muž, ktorý vyzeral ako opitý alebo pod vplyvom drog odmietol spolupracovať s privolanými policajtmi a začal vyliezať ešte vyššie.

Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, na miesto dorazil profesionálny policajný vyjednávač aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru s plošinou, ako aj zdravotnícki záchranári. Policajti tiež zabezpečili, aby bol vypnutý prívod elektrického prúdu cez konštrukciu bigboardu. Mladík im z konštrukcie zhodil peňaženku s dokladmi, aby ho podľa jeho slov mohli identifikovať, keď skočí. Neustále sa tým vyhrážal a na výzvy nereagoval.

Od svojho zámeru upustil až po krátkom dialógu s vyjednávačom, ktorý sa pomocou plošiny dostal na jeho úroveň. Vzápätí ho za asistencie polície odviezli záchranári do martinskej nemocnice, kde ho hospitalizovali. Celý incident sa skončil ešte pred polnocou.

Policajti 23-ročného Martinčana len za posledný mesiac zachraňovali trikrát. Naposledy chcel skočiť z mosta v pondelok 14. novembra, predtým to bolo z parovodného potrubia pri jednom z obchodných domoch v Martine. Polícia zatiaľ vždy zakročila včas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu