Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vždy pripravení: Novinári si skúšajú, ako ohlásia smrť kráľovnej a prezidenta!

Alžbeta II. a Ivan Gašparovič Zobraziť galériu (2)
Alžbeta II. a Ivan Gašparovič (Zdroj: Foto: SITA)

BRATISLAVA – Za morbídnymi Britmi skutočne nezaostávame! Verejnoprávna televízia BBC začala školiť svojich zamestnancov na to, aby vhodne oznámili smrť kráľovnej Alžbety II. Slovenské médiá však nezaháľajú a pripravené už majú posmrtné príspevky o živote niektorých našich štátnikov.

Opatrenia v britskej televízii BBC prišli po tom, čo sa na stanicu zniesla vlna kritiky zo strany verejnosti, ale aj samotnej kráľovskej rodiny na čele s princom Charlesom. Briti boli totiž znechutení z toho, akým spôsobom bola podaná správa o smrti kráľovnej matky (†101) v roku 2002. Hlásateľ Peter Sissons vtedy smutnú novinu predniesol v šedom obleku a vínovej kravate. Médiá podľa verejnosti situáciu nezvládli, hlásateľ mal mať na sebe minimálne čiernu kravatu, no najlepšie aj tmavý oblek na znak úcty k zosnulej panovníčke.

Aby sa predišlo podobnému prešľapu, BBC si už pripravila scenár oznámenia skonu Alžbety II. Nechýba smútočný odev moderátora, sprievodná hudba aj fotografia panovníčky, ktorú využijú pri ohlásení jej smrti. Vedenie televízie predpokladá, že sa uskutoční pohreb 12 dní po kráľovninom skone. Dovtedy BBC pozastaví vysielanie všetkých komediálnych programov.

Podobné praktiky však nie sú cudzie ani slovenským médiám. Ako nám povedal zdroj z jednej zo slovenských televízií, televízne ako aj rozhlasové stanice majú mať vopred natočené životopisy o štátnikoch Michalovi Kováčovi, Rudolfovi Schusterovi, Vladimírovi Mečiarovi a aj o súčasnom prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu