Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šefčovič: EÚ privíta, ak z volieb v SR vzíde silná proeurópska vláda

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Európske kruhy a krajiny Európskej únie veľmi privítajú, ak z budúcoročných slovenských volieb vzíde silná proeurópska vláda. Myslí si to podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.

"V ťažkých situáciách je vždy veľmi dobré, keď má krajina silnú, stabilnú vládu, ktorá môže rýchlo prijímať efektívne rozhodnutia, ktoré sú niekedy aj veľmi zložité," uviedol v rozhovore. Taká vláda by podľa neho mala vedieť prijímať záväzky na európskej úrovni a zároveň ich presadiť aj doma v národnom parlamente.

Kríza, ktorá pre euroval na Slovensku nastala a napokon povalila vládu, podľa Šefčoviča veľmi plasticky rozdelila slovenské politické spektrum.

Na jednej strane podľa neho stoja politické strany s veľmi silným európskym postojom a uvedomením si, že riešenie závažných ekonomických problémov môže Slovensko hľadať len v európskej rodine. "A potom sú to tie politické strany, ktoré preferujú iný pohľad," doplnil.

Podľa Šefčoviča, aj keď u Slovákov čiastočne poklesla dôvera v európske inštitúcie, eurobarometer stále ukazuje veľmi vysoké čísla a vysokú podporu. "Ten pokles je myslím prirodzený, vzhľadom na to, cez aké ťažké obdobie prechádza Európska únia," zhodnotil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu