Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žilinský boss Salinger sa vyvliekol z vraždy bieleho koňa!

František Salinger alias Malý Fero
František Salinger alias Malý Fero

BRATISLAVA - Príliš málo dôkazov vraj zabezpečili policajti proti údajnému bossovi žilinského podsvetia Františkovi Salingerovi (40). Súd vo štvrtok rozhodol, že v prípade vraždy "bieleho koňa" Štefana Gažúra je nevinný.

Salinger, ktorý mal byť zapletený do šiestich vŕažd a piatich pokusov o vraždu, v tomto prípade čelil obvineniu z činu spred 14 rokov. Nepohodlného svedka Gažúra (†27), ktorý mal na polícii vypovedať o jeho podvodoch, mal zastreliť a zakopať pri Strečne. 

Obžaloba bola postavená na výpovediach svedkov. Ich verzie však boli natoľko odlišné, že súd ich vyhodnotil ako nedôveryhodné. Nenašla sa ani vražedná zbraň. Salinger od začiatku tvrdil, že je nevinný a súd mu napokon dal za pravdu. To, že "nebolo preukázané, že skutok spáchal obžalovaný," konštatoval krajský súd už v roku 2010.

Údajnému mafiánovi dokázali len daňové podvody, za ktoré dostal v roku 2009 osem rokov. Rozsudok však vtedy nebol právoplatný. Ponúka sa paralela so slávnym americkým bossom Al Caponem, ktorému nikdy nedokázali nič iné ako podvádzanie na daniach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu